10 tammikuuta 2011

Jauheliha-herkkusienikastike

Semmoinen arkiruoka siis tänään. Nyt on hei kuviiki.

Tarvitaan:
jauhelihaa
herkkusieniä
lihaliemikuutioita
sipuli
vehnäjauhoja
vettä
mausteita

Sipuli silipuksi ja pannulle. Jauheliha perään. 
 Sienet viipaleiks. Ku jauheliha on ruskea niin sekaan yksi lihaliemikuutio ja sienet.
 Kun sienet on kutistunu niin sitten sekaan 2 rkl vehnäjauhoja. Sekoitetaan jauho näkymättömiin ja lisätään pikkuhiljaa 5-7 dl vettä (lisää vettä, sekoita tasaseks, lisää vettä sekoita tas..)
 Lisätään toinen lihaliemikuutio ja pippuria ja mitä nyt haluaa.
 Siellä ne porisee.
(Lisäsin eiliseltä pitsan teolta jääneet aurajuustot sekaan).
Sit ei kun vain maistelua ja mahdollisesti suolan tms. lisäystä.

Ite aina nykysin sekotan kastikkeen ja pastan (köh köh, makaroonit..) sekasin. Eivät vie niin paljon tilaa jääkaapissa, eikä käy niin et kastike loppuu ja makaroonia jää puoli annosta. Semmosta.

Ja tavan jauhelihakastike nyt tehään ihan samalla tavalla mutta iliman sieniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti