22 syyskuuta 2011

Jänskättää

Voi himpsutti et osaa ihmistä jännittää. Tai no ei enää jännitä kyllä, mutta aikasemmin jännitti.
Valmistuin joulukuussa ja tässä työttömänä ollessa sitä on vähän tullu siihen tulokseen, että en minä ikinä mitään töitä saakaan. Oon surkee, enkä oikeesti tiedä mistään mitään.

Tänään sain kutsun haastatteluun. Kyseessä ei oo ihan oikee työ, mut jos sais vaikka potkastuu kengän oven väliin. Ensin pitäs tietty vakuuttaa porukka siitä, että oon erinomainen. Tai ainakin kehistyskelpoinen.
Viiksi ehdotti, että tanssisin siellä jonkun kivan tanssin. Jos se hurmaisi. Ehkä en.
No, eiköhän se hyvin mene, vaikka en hommaa saiskaan. Lupaan olla lannistumatta.

Mutta kaiken tän pohdinnan jälkeen kaikista eniten mieltä askarruttaa.

MITÄ IHMETTÄ MIE PUEN PIÄLLE...???
vinkkejä?

Ai niin ja kyllä mie ehkä taas uskon, että osaan ja tiedän ja kykenen.

5 kommenttia:

  1. Onnea haastattelukutsusta!

    Itse melkoisen monta haastatelleena en niinkään kiinnitä vaatteisiin huomiota vaan yleisilmeeseen. Hiukset puhtaat, naamassa ei kovin paljon rautaa :D jne. Tosin mun alalla pukeutuminen vaikka jonkin asteen asiakaspalvelua onkin, ei ole niin tärkeää. Tosin napapaitapissiksiä en palkkaa. Myöskään jakkupuku parikymppisellä ei tunnu 'oikealta'. Mutta olen valinnut vakituiseen toimeen nuoren neidin, jolla oli aniliininpunainen tukka ja kaulassa tatska. Enkä ole katunut valintaani päivääkään.

    Pari vinkkiä voin antaa.

    1. Katso aina vastatessasi silmiin. Ja puhuteltaessa yleensäkin. Älä tuijottele syliisi, ikkunasta ulos, nypi kynsinauhojasi. Yritä rentoutua, siulle ei tapahdu mitään pahaa vaikka tilanne voi olla garmiva kuin telotuskomppanian edessä.
    2. Vastaa rehellisesti. Uskon ja tiedän sinulta kysyttävän ainakin: Miksi haet paikkaa. Missä olet hyvä eli miksi sinut pitäisi palkata. Mitä annettavaa sinulla olisi työpaikalle/työyhteisöllesi. Missä sinulla on parantamisen varaa/ kehittymistä. Ja minun alallani kysytään aina ne arvot/mitkä arvot ohjaavat työtäsi (liibalaaba). Sinulta voidaan kysyä myös 'syytä' työttömyyteesi. Etenkin jos työ ei ole ihan ammattiasi vastaavaa. Karua, mutta kertoo ihmisestä jotain ja paljon jos työnteko missään muodossa ei ole kiinnostanut. Enkä nyt sano tuota sinua arvostellakseni vaan ihan yleisesti ottaen. Enhän minä tiedä paikkakuntasi työllistymistilannetta jne. Ja tuohon 'missä olet hyvä' ei yleensä auta pelkkä lista omista hyvistä ominaisuuksista. Esmes ' tulen toimeen ihmisten kanssa' on yhtä tyhjän kanssa (ainakin mulle). Itsensä ja omat hyvät puolensa tunteva ihminen osaa myös perustella/kertoa miten tuo toimeentuleminen ilmenee ;)
    3. Ole täsmällinen tai mielummin kymmenen minsaa etuajassa.

    Tsemppiä! Kaikki menee hyvin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon kommentista!

    Suapihan nähä miten ämmän käy ;D

    VastaaPoista
  3. Hyvinhän se meni. Tulos selvii sit ens viikolla :)

    VastaaPoista