05 tammikuuta 2012

Got no töllö

Viime viikon sunnuntaina alkoi elämässä uusi ajanlasku. Telkkariton sellainen. Ja voi että niitä metrikertaametri -kokoisia kuvaputkitöllöttimiähän tulis ovista ja ikkunoista, jos vain haluaisin. Kaikilla ois jossain joku joutava telkkari, omia olohuoneita kun korostaa ne semmoiset littanat.

Aloitin joskus reilu vuosi sitten sähkön säästämisen. Noh, sähkölasku ei ehkä yksiössä muutenkaan ole mikään järin suuri, mutta kyllä minussa jossain todella syvällä asuu pihi luonne, jota kauhistuttaa ne hinnat. Varsinkin, kun siihen kulutukseen voi itse vaikuttaa. Sitten aloin sammuttamaan telkkaria, se kun tuppasi olemaan aina auki taustamölinänä.

Sitten sitä huomasi jonkin ajan päästä, kuinka vähän sitä telkkaria tuli oikeasti katsottua. Muutama valittu ohjelma sillontällön.

Sittenpä jäin asumaan yksikseni ja telkkarinkatselu romahti edelleen. Huomenta Suomea niinä aamuina, kun jouti avata telkkarin. Uutispäivitys. Kerran taisin katsoa parin kuukauden aikana elokuvan ja muutaman kerran jonkun muun ohjelman. Enkä silloinkaan jaksanut keskittyä siihen niin täysin, että oisin voinut tehdä ohjelman jälkeen jonkin pistokkaan ko. aiheesta. Jotkut ohjelmat katsoin netistä, jos teki mieli.

Nyt siis. Ei töllöä. Hassuinta on tuo kovin tyhjältä näkyvä tv-taso. Ja onhan mulla edelleen dvd-soitin ja pelikonsoli..Hömm.. Eilen illalla mietinki nerokkaana tyttönä että voiski kattoo viikonloppuna jonkun leffan, ku onhan miul tuo dvd-soitin. Mistähän meinasin sitä kuvaa katsella. Piuha korvaan ja silmät kii niin näkyy päässä se leffa ilman, että silmät rasittuu?

Saas nähdä kuin kauan menee, että tulee telkkarin kaipuu. Netti on ainakin pullollaan ohjelmia, mitä katsoa. (ja joo joo läppärilläki voi kattoo dvd:tä..;) Muutamia hyviä sarjoja luetellakseni Spartacus, True Blood, Vampire Diaries, Sons of Anarchy, Boardwalk Empire, Gossip Girl...ehkä mie jottain keksin. Joo ja Idols ja the Voice of Finland ja ja ja. Pointti on se, että telkkarilla ei oo mitään valtaa minuun, valitsen todella itse mitä katson. Se riippuu ei kenestäkään.

Ja joo-o. Ei tää oikeesti oo suuremmassa mittakaavassa mitenkään ihmeellistä, että ihmisellä ei ole televisiota. Mulla vaan on aina melkein ollu telekkari. Saas nähä kauanko akka kestää. Kasvaako lapsiparat joskus ilman telkkaria (tuskin=videot, mikä ihana lapsenvahti). Se lapsenvahti taisi minuakin kerran tai kaksi kaitsia. JENKKIJÄNIS RULES.

Jos joku jakso tämän lukea loppuun, niin heräsikö minkäänmoista hajatelmaa?

4 kommenttia:

  1. Jenkkijäniiiiiss!
    pohdiskelin, että pitäskö repästä ja laittaa telkkarin johot seinään koulun loppumisen kunniaksi, että olis olevinaan jotain tekemistä..
    mutta tuskin. pressanvaalien aikaan varmaan pitää parina iltana pitää päällä :D

    VastaaPoista
  2. Joo tommosissa se ois aika jees..Vaalit, linnanjuhlat ja jäkiksen MM.. Noh, joku saa miut kylään.

    VastaaPoista
  3. ja jäkistähän ei tarvii enää kattoa mitään muita pelejä kun suomen.. ellei ole kaverilla maksettuja kanavia.. D:

    VastaaPoista